Amway, skumsak, MLM

Blev kontaktad förra veckan av en kund, som tyckte hon hade blivit jättetrevligt bemött och undrade om jag var intresserad att tjäna pengar som egen företagare utan ekonomiska risker.
Tänkte vafan, livet suger ändå, kan lika bra kolla vad det är för något.

Well skulle käkat lunch med henne och hennes kompis, vet inte om det var hon som var i butiken eller någon annan. Dock så blev jag sjuk, så det sköts upp.
Men nu idag så hade dem möte 19:30 och jag gick dit, för att kolla vad det var. Utan någon information om vad det handlade om, för det kunde inte tas via telefon, utan det var komplicerat och man var tvungen och se en del.

Well, said and done, går dit (hade tänkt spela in det just om det var något såhär, dock så var mobilbatteriet dött). Visar sig som en viss Thomas Engström skulle berätta lite om denna “nya” marknadsidé.
En stund in i presentationen/mötet så nämner han namnet Amway, och börjar rita på tavlan med en stor bubbla först, och sen massa trådar neråt (Pyramid?).
Jag är väldigt skeptisk när det kommer till såna här saker, till slut så tycker hon som tog med mig dit att jag ska prata med Thomas, om jag har några fler frågor.

Då inser jag att han var i butiken jag jobbar i, och hade handlat av just mig, samma dag. Meningen? Eller bara en tillfällighet? Jag vet inte, men det verkar väldigt konstigt.

Jag vet om att jag är en bra säljare, och att dem nog tror att jag kan dra in fler folk till Amway, men ja. Jag har fan gränser, jag går inte över lik för att sälja något.

Hittade en trådFlashback om just detta,

Uppdaterad – Hittade en länk till en intressant artikel på engelska från FTC i USA